Cikkek / Lenthár "Lenti" Gábor - CTM Mons Pro 2018 Bike Check!


2018. május 28. @ 21:11


Még el se kezdődött igazán a downhill versenyszezon, de Lenthár Gábor már be is zsebelt egy győzelmet a szlovák kupasorozat első fordulóján. Az új versenyparipa is nagyon egyben van. Nézzük csak meg közelebbről!Váz: CTM Mons Pro 2018 váz ALU 6061, 210 mm, L
Villa: RockShox BOXXER TEAM (200mm)
Rugóstag: Rock Shox Vivid R2C, 240X76mm
Váltókar: Shimano SAINT SLM820
Hátsó váltó: Shimano SAINT RDM820
Láncvezető: Manobike G-175
Kazetta: Shimano CS5700 / 10 sebesség, 11-28
Hajtókar: Shimano SAINT M825 165mm, 36T
Fékek: Shimano SAINT M820 F203/R203
Felnik: Novatec Demon
Gumik: Maxxis HighRoller II ST, 27,5x2,40"
Agyak: Novatec
Pedál: Crankbrothers Mallet DH
Lánc: KMC X10
Kormányszár: Race Face ATLAS DM, 35mm
Kormány: Race Face ATLAS 35/800, 35mm emelés
Kormánycsapágy: FSA Orbit NO.57E-1
Nyereg: WTB Volt
Nyeregcső: Race Face Chester 325x31.6mm
Súly: 17,4 kg


Új év, új bringa, de márkahű maradtál. Mesélj az új bringáról, mert ha jól látjuk nem csak a színe változott.:) Milyen az előzőhez képest?

A bringa homlokcsöve kicsit laposabb lett a tavalyi modellhez képest, a felsőcső pedig hosszabb, így a megnyúlt bringa a tempós egyenesekben és a gyors döntött kanyarokban érzi jobban magát, és szerencsére én is rajta. Nem kellett hozzászokni, jól érezhető a javulás.

Sikerült már tesztelni is versenyen, méghozzá rögtön egy győzelemmel az SPDH első futamán. Jól sikerült a téli felkészülés?

A téli felkészülés még mindig tart, de az alapállóképességem úgy néz ki jó formában van, és idén több bikeparkos edzéssel készítem az alkarom a hosszabb versenyekre. A verseny inkább mentális oldalról sikerült jól, a fizikailag megterhelőbb versenyek még csak most jönnek.

Mik a célkitűzések az idei szezonra? Melyik verseny lesz a legfontosabb? Hol láthatunk versenyezni?

Idén szeretnék egy magabiztosabb szereplést a szlovák kupasorozatban, ez a fő vonal. Ha egy két Európa kupa futamra kiadja a lépés, akkor szeretném azt a légkört is kipróbálni, és természetesen a magyar OB a fő verseny számomra idén, ahol szeretnék kategóriát is lépni.

Versenyszezonban, hogy néz ki egy átlagos heted. Mennyit tudsz edzeni? „Száraz” edzések, vagy a bringán töltött idő a fontosabb?

Heti öt edzést próbálok teljesíteni, ha nincs verseny a héten. Ebből minimum három erőnléti, a maradék technikai. Sokat futok, crossfitezem és hosszútávú kerékpározom, ezek az alap edzések, és a maradék időben próbálom gyűjteni az értékes lejtőzős kilométereket. Ha valaki sok kilométert tud gyűjteni bikeparkban, az mindig nagy előny, de véleményem szerint az alapállóképesség megszerzése nélkül a szerzett kilométerek sem olyan hatékonyak, így mindkettőre egyformán szükség van.


Lenti ONEAL sisakban versenyzik a RideShop jóvoltából!
fotók: Szász Norbert // Standmagazinn 2018

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó