Cikkek / A nagy találgatások: Ki, hova, merre 2019-ben?


2018. december 31. @ 14:59


Az év vége mindig tele van pletykákkal, találgatásokkal a versenyzőket illetően, így ez most sincs másképp. A legfontosabb átigazolások a downhill Világkupákon versenyző sportolókat érinti. Nézzük ki, hova igazol 2019-ben!

Talán az idei év legnagyobb bejelentése, hogy Aaron Gwin távozik az YT MOB-tól, mivel a három éves szerződése a 2018-as év végéig tartott. A hivatalos közlemény néhány hete érkezett, melyből kiderül az is, hogy Aaron mellett Neko Mullaly is más utakon folytatja.
A hírek szerint Aaron Gwin az amerikai Intense Cycles-hez igazol, de egyelőre ez még csak találgatás. Az egyszer biztos, hogy az új cégnek mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, mivel Aaron „bére” kicsit se olcsó, egy szezon alatt akár 1 millió dollárt is össze bringázik a 31 éves klasszis.


Aaron Gwin DH VB Lenzerheide 2018


Neko Mullaly DH VK Val Di Sole 2018

A The YT MOB jövőjéről jelenleg nincs információnk. A spanyol Angel Suarez a YT Industries támogatottja marad a 2019-es szezonban is, de hol lesz-e mögötte komoly csapat, és ha igen akkor, kikből fog állni, azt egyelőre nem tudni.

Az új-zélandi Matt Walkernek az idei szezon nem sikerült annyira sikeresen, mint azt ő eltervezte. A több éves együttműködés a Cube-val is a végéhez közeledik és távozik a Cube Action Teamtől. Az Instagramján már közzé is tett egy kémfotót az új bringáról, de egyelőre még nem tudni, hogy milyen márkával bringázik 2019-ben.


Gee Atherton DH VK Leogang 2018

Az Atherton Racing háza tájáról is furcsa pletykákat hallani az utóbbi hetekben. A hírek szerint távoznak a Trek Factory Racingtől. A csapat egy igazán szép szezont tudhat maga mögött. Rachel Atherton uralta a downhill női mezőnyt, a VB címet is begyűjtötte.
Gee Atherton komolyabb sérülése óta próbál visszatérni kisebb-nagyobb sikerrel. Idén azért sikerült egy Világkupa pódiumot összehoznia.
Az angol Kade Edwards juniorban hozta a tőle elvárta és egy sikeres utolsó junior szezont hozott össze. A VK összetett elsőségről lecsúszott, de a junior VB címet bezsebelte szeptemberben Svájcban. Jövőre folytatás immáron Elite férfi kategóriában!

Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, hogy ott hagyják a Treket, akkor vajon hova tovább?
Felmerült három cég neve is: A német Cube, akik bár jelen vannak a Világkupákon mégsincs ütőképes csapatuk, a Marin Bikes tulajdonába tartozó Polygon Bikes neve is felmerült. Ők könnyedén felállíthatnak egy új DH csapatot is, mivel a Polygonnak van több DH gépe. Illetve szóba került a Merida is, mint lehetséges befutó. Köztudott, hogy több éve kiszálltak a gravity szakágból (anno UMF névvel) mégis talán most visszatérnek és egy újabb próbát tesznek? Az anyagi hátterük minden bizonnyal meglenne rá.


Rachel Atherton DH VK Val Di Sole 2018

Josh „Ratboy” Bryceland visszavonult a downhill versenyzéstől 2016-ban, most mégis felmerült a neve. Méghozzá azért, mert bejelentette, hogy távozik jelenlegi támogatójától, a Santa Cruztól. A pletykák, ha igaznak bizonyulnak a Cannondale tárt karokkal várja és még az se kizárt, hogy újra versenyzésre adja fejét? Már csak az a kérdés, hogy az EWS-ben lát fantáziát, vagy hiányzik neki a downhill Világkupák légköre. Az utóbbira sajnos kevesebb az esély.

Reece Wilsonra igen csak büszke lehet hazája, Skócia. Ő az első skót downhill versenyző, aki dobogón állhatott downhill Világkupa versenyen, méghozzá Fort Williamben lett 4. helyezett. Fényes a jövő áll a 20 éves downhilles előtt, aki idén búcsút intett a Commencal/100 csapattól és új kihívások elé néz. Vajon a Trek Factory Racing is szóba jöhet?


Reece Wilson DH VK Leogang 2018

Phill Atwill néhány hete még Thaiföldön csapatta Propain bringájával, a múlt héten pedig bejelentette, hogy távozik a Ben Reid vezette Propain Dirt Sixpack csapattól, ezáltal a Propain márkától is. Vajon hova tart az örökös mókamester 2019-ben? Tavaly összehozott egy VK dobogót, sajnos idén nem sikerült duplázni, de ki tudja mit hoz számára a jövő. A Gamble filmben nagyon komoly résszel szerepelt.


Phil Atwill DH VK Leogang 2018 - Tradicionális osztrák viseletben, Leserhodenben az edzés alatt

Dean Lucas távozik az Intense Factory Racingtől. Három sikeres év után távozik a csapat egyik fő ridere. Instagramján búcsúzott a csapattól, ahol az utolsó képen Aaron Gwin szerepel a kép középpontjában és ő pedig a háttérben. Ez vajon arra utal, hogy valóban Gwin veszi át a helyét? Nem lepődnénk meg mivel, az amerikai kerékpár gyártónak már csak egy amerikai rider hiányzik, aki hozza a dobogós eredményeket.


Dean Lucas búcsú posztja, vajon mire utal az utolsó kép Gwin-nel?


Dean Lucas DH VK Lösinj 2018

Kenta Gallagher távozik a Polygon UR Teamtől. Két éves szerződése a végéhez közeledik, így távozik a csapattól a 26 éves félig angol, félig japán versenyző. Kentanak sajnos nem igazán sikerült teljesíteni a csapat által elvárt eredményeket, több sérülés is hátráltatta a szezonját.

A cikk zárásaként egy hazai illetőségű hírt is meg kell említenünk. Sikerese szezon után, Muszula Balázs bejelentette a Világbajnokság után a visszavonulását a versenyzéstől. Sajnáljuk Balázs döntését, mert egy nagyon tehetséges versenyzővel lett kevesebb a downhill mezőny. Az okokról ITT olvashattok részletesebben!


Muszula Balázs DH VB Lenzerheide 2018

Izgalmas downhill Világkupa szezonnak nézünk elébe 2019-ben is, amely Április 28-án indul Mariborban. Addig is nagyon várjuk, hogy kiderüljön hivatalosan is, hogy ki hova igazol!
A 2019-es downhill Világkupa versenynaptár ITT található!

fotók: Szász Norbert // StandMagazin 2018 

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó