Cikkek / Vége a Joker kártyás „ingyen” bringázásnak Saalbach-Hinterglemmbe!


2019. november 17. @ 22:45


A 2020-as nyári szezontól sajnos nem élvezhetjük tovább a Joker kártya nyújtotta ingyenes felvonóhasználatot kerékpárunkkal. Megváltoznak a Joker kártyával használható szolgáltatások.

Aki foglalt már nyáron szállást Saalbachban vagy Hinterglemmben, az biztosan ismeri a Joker kártya nyújtotta előnyöket. A Joker Card partner szállásoknál (kb 98%-a ilyen szálláshely a régióban) a vendégeknek jár egy speciális kártyát, amivel rengeteg szolgáltatást és programot ingyen használhatnak, vagy jelentős kedvezményt kapnak a belépőjegyek áraiból.
A bringások nagy örömére ezzel a kártyával ingyen és korlátlanul használhatták Saalbach-Hinterglemm összes felvonóját és bikeparkját az idei szezon végéig.
A szállás árakra se lehet panasz, a nyáron öten 520 euroért foglaltunk egy apartmant, méghozzá a hinterglemmi Pro Line felvonójának aljában. Ez egy főre lebontva 32,50 euro/éj-t jelentett, amelyhez járt a Joker Card, így plusz költség nem merült fel, ingyen tudtunk bike parkozni öt napot. Ha azt vesszük, hogy egy semmeringi felvonójegy 35 euroba kerül, brutálisan megérte.


Nagy Gergő a saalbachi X-Line pálya végén található útátugráson (fotó: Szász Norbert)

Ingyen felvonózás és bike park? Kinek éri ez meg?

Az állam hozzájárult a felvonó üzemeltetésének költségeihez, hogy a nyári turizmus is fellendüljön, most pedig, hogy beindult, szeretnének belőle bevételt is látni, ami teljesen érhető.
Az évek alatt rengeteg kerékpáros kereste fel a régiót, számos nemzet kerekeseit vonzották és vonzzák a bike parkok nyomvonalai. A magyar bringások nagy része is folyamatosan látogatja Ausztria egyik legjobb bringás központját. 

Mi változik 2020 nyarától?

A Joker kártya nem szűnik meg, csupán átalakul. Ezentúl nem lehet majd korlátlanul használni a felvonót kerékpárunkkal, csupán napi 2 felszállításra lesz érvényes. Viszont lesz kedvezmény a felvonó árakból.

Hogyan is néz ki ez számokban?

A régióban (Saalbach-Hinterglemm-Leogang) 45 euróba kerül egy felvonó/bikepark napi jegy, amelyre a Joker Carddal 30% kedvezményt kapunk ezentúl, így egy napijegyért 31,50 eurot kell majd fizessünk.


Kántor Miki a Panorama Trail pálya ugratóin (fotó: Szász Norbert)

A Joker Kártya az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza 2020-ban:

- Korlátlan felvonó használat Saalbach-Hinterglemmben gyalogosan
- Napi kétszeri felvonó használat kerékpárral Saalbach-Hinterglemmben vagy Leogangban
- 30% kedvezmény a bike park felvonó jegyáraiból
- Gyerekprogramok a régióban
- Ingyenes, korlátlan Kaptn Hook strand belépő Saalbachban
- Ingyenes, korlátlan kisvasút használat Hinterglemmben
- Ingyenes, korlátlan túra busz használat
- Több, mint 10 féle napi vezetett gyalogos túra
- Mini golf Saalbach-Hinterglemmben
- Teniszezési lehetőség és belépés a Sí Múzeumba
- Rengeteg további kedvezményt a Joker Card partnereknél

További részletek a Joker Cardról ezen a linken: https://www.saalbach.com/en/summer/joker-card

Személy szerint nagyon sajnálom, hogy ezentúl nem használhatjuk a Joker kártyával a felvonókat korlátlanul, lassan öt éve járunk vissza nyaranta a kedvező feltételek miatt. A pályákat folyamatosan fejlesztik, de sajnos karbantartani szezonban nem szokták elég gyakran, a brutális mennyiségű rider miatt valószínűleg erre kevés kapacitásuk volt eddig. Reméljük ez a jövőben meg fog változni az extra bevételnek köszönhetően!

Ti mit gondoltok erről, ezentúl is látogatni fogjátok a régiót? Írjátok meg véleményeteket a Facebook posztunkhoz!


Hacklberg Trail (Hinterglemm) tetjén brutális a kilátás, Kántor Miki a pálya felső részén található útátugráson (fotó: Szász Norbert) 

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó