Cikkek / Palotai Gábor Ironhorse Sunday Bike Check és mini interjú!


2012. november 17. @ 12:38


A szezon végén elkaptuk egy rövid interjúra és egy alapos bike checkre az idei Junior Downhill Országos Bajnokot Palotai Gábort. Gábor a 2GP LiMiT Team tagja! Figyeljétek csak az alábbi anyagot!Váz: Iron Horse Sunday World Cup 2008

Rugóstag: Fox DHX 5.0 240mm
Villa: Rock Shox Boxxer Race
Hajtómű: Fsa Gravity DH
Pedál: Crank Brothers 5050xx
Felnik: Mavic 721, Dartmoor Raider
Első agy: Bikepositive Break
Hátsó agy: Bikepositive Break
Küllők: DT 2.0 mm
Külsők: Maxxis High Roller
E-H fék: Shimano M-810 féktest, 2012-es Shimano XT fékkarokkal
E-H féktárcsa: Shimano Saint/XT
Fékbetét: Gyári Shimano, gyantás
Hátsó váltó: Sram x7
Váltókar: Sram x7
Lánc: Sram PG-970
Hátsó fogaskoszorú: Sram PG-950 
Lánckerék: Shimano 36T
Láncvezető: E.Thirteen LG1
Kormány: Race Face Atlas 760mm
Kormányszár: Funn RSX integrált stucni
Markolat: Lizards Skins Steve Peat markolat (ODI)
Nyeregcső: Kona
Nyereg: Troy Lee Designs SLR (Selle Italia)
Súly: 18 Kg
+ egy kis tuning: -2 fokos fejcsőszög laposítót kapott a gép a Works Components jóvoltából!

Mesélj a bicajodról. Mióta van meg, milyened volt előtt? Mi tetszik a legjobban rajta? Milyen vele menni?
Egy 2008-as Kona Stinky Deluxe nyergében kezdtem el ismerkedni ezzel a sporttal 2009-ben. Egészen 2011-ig, amikor is lecseréltem a mostani gépezetre. Nagyon szokatlan volt a gép, néha még most is. Ezzel szó szerint újra kellett tanulnom biciklizni. Teljesen más tartást, egyensúlyáthelyezést igényel. Legjobban talán az tetszik benne, hogy a pályán olyan kezes, mint egy bárány vagy mondhatnám akár egy ló! Viccet félretéve, rendkívüli jó a kezelhetősége, féktávokon a tapadása és az egész mozgáskarakterisztikája!

Hogy sikerült az idei szezonod, merre jártál, milyen eredményeket szereztél?
Az idei szezon már kicsit mozgalmasabb volt, mint a tavalyi. Nyakunkon volt az Országos Bajnokság, válogatott keretbejutás és ezekre való felkészülés, hogy a Világbajnokságon indulhassak. Az eplényi Országos Bajnokság előtt itthon edzegettem csupán. Sikerült a kategóriámban első lenni! Miután lezajlott a rendezvény, a következő válogató verseny a schladmingi Osztrák Bajnokság jött a sorban. Itt 9. helyezést értem el Junior kategóriában!
Ezek után már csak a leogangi Világbajnokság volt. Előtte volt szerencsém kikerülni három napot edzeni a pályára. Ez sokat segített, hiszen külföldön kevés a tapasztalatom. Csapatvezetőtől is folyamatosan kapom a segítséget nyújtó tanácsokat, észrevételeket. Életem egyik legnagyobb élményem volt talán. Itt 61. helyezést szereztem meg. Kis pihenés után jött mondhatni záró versenynek Tatabánya DH. Kategóriámat vittem. Abszolút második időt jöttem!

Sikerült idén megnyerned junior kategóriában a downhill OB-t. Mesélj nekünk a versenyen szerzett élményeidről.
Nagy élmény volt Magyarország első Bikeparkjában biciklizni és ráadásnak megnyerni az Országos Bajnoki címet. Sokat izgultam, mert ahogy más, én is voltam már a parkban miután megnyitott és mindenki nagyon jól ismerte a pályát. Volt benne rizikó, nem kevés főleg az utolsó jobbos kanyar, ami rávitt a patakugróra.. Na az engem is megviccelt a döntő körömben. Örültem, hogy sokan ellátogattak a rendezvényre és ez csak jobb lesz!!!

Köszönjük a beszélgetést!photo: ©StandMagazin 2012 

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó