Cikkek / Palotai Gábor Trek Session 88 Bike Check és rövid interjú!


2013. november 14. @ 22:27


Palotai Gábor lecserélte az Iron Horse bringáját egy modern paripára. Sokáig titokban tartotta, hogy milyen márka kerékpárjával fog zúzni. Azonban a titokra hamar fény derült. Íme az új verda közelebbről!Váz: Trek Session 88 2013 Alu
Rugóstag: Fox DHX RC4 222 mm
Villa: Fox 40 RC2 Fit 2013
Hajtómű: Shimano Saint M-810
Pedál: Crank Brothers 5050xx
Felnik: Mavic 721, Dartmoor Raider
Első agy: Bikepositive Break
Hátsó agy: Bikepositive Break
Küllők: DT 2.0 mm
Külsők: Maxxis High Roller
E-H fék: Shimano M-810 féktest, 2012-es Shimano XT fékkarokkal
E-H féktárcsa: Shimano Saint/XT 203mm
Fékbetét: Gyári Shimano, gyantás
Hátsó váltó: Sram x7
Váltókar: Sram x7
Lánc: Sram PG-970
Hátsó fogaskoszorú: Sram PG-950
Lánckerék: Dartmoor 36T
Láncvezető: E.Thirteen LS1+
Kormány: Race Face Atlas 760mm
Kormányszár: Funn RSX integrált stucni
Markolat: Lizards Skins Steve Peat markolat (ODI)
Nyeregcső: SDG
Nyereg: SDG I-Fly
Súly: ~17 kg

Mesélj az új bicajodról. Mióta van meg? Mi tetszik a legjobban rajta? Milyen vele menni? Mik a különbségek az előző Iron Horse-odhoz képest?

Nem egész egy hónapja van meg maga a váz és a villa, de csak háromszor tudtam eddig úgymond tesztelni a gépet, viszont nagyon jó visszajelzéseket kaptam. Hihetetlen érzés vele menni, mert stabil, szelíd, és mégsem lomha a bicikli. Az Iron Horse-hoz képest sokkal fejlettebb mozgásrendszerről beszélünk, amit pályán is érezni, mert sokkal kezesebb és nem kell annyira dolgozni azon, hogy kellemesen biciklizzünk. Most másfajta beállítást próbálgatok, de már érezni, hogy jobban veszi az akadályokat. A súlya is sokat dob a könnyedségérzeten menetközben. Nagyon szerettem a volt biciklimet és szerencsére jó helyre került. Számomra jobb a geometriája, mivel rövidebb a felsőcső is, mint a Sunday-en volt, így nem kell annyit nyújtózni, hogy elérjem a kormányt, ezáltal fel tudom venni az ideális testhelyzetet.

Hogy sikerült az idei szezonod, merre jártál, milyen eredményeket szereztél?

Lényegében jónak könyvelhetem el az idei évet, hiszen nagyon sok helyen jártam és rengetek tapasztalatot szereztem. A Szlovák Kupasorozatot vittük végig a csapattal és nagy élményeket tudhatunk magunk mögött. Északi szomszédunk mezőnye a legkeményebb a környező országok közül, ezért is választottuk ezt a sorozatot, megtarkítva egy-egy más országban rendezett megmérettetéssel, ahova én nem tudtam eljutni mert éppen akkor estem át ezen a nagy kaliberű váltáson, de megérte! A reális cél itt a Top20-as álomhatár volt, amibe sikerült bele-belecsöppeni.

Sikerült tavaly megnyerned junior kategóriában a downhill OB-t. Idén viszont már Elitbe mentél és 4. lettél. Mesélj nekünk a versenyen szerzett élményeidről. Elégedett vagy az eredménnyel?

Ebben a kategóriában már kiélezettebbek a helyzetek, tehát ennek tudatában kezdtem neki az évnek. A külföldi versenyek sokat segítenek a fejlődésben és hasznát is vettem a kinti tapasztalatoknak. Szerettem volna minimum a dobogó harmadik fokára állni, viszont ez most nem sikerült, de nem vagyok elkeseredve, mert van még mit tanulnom ebben a sportban bőven.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Minél gyorsabban kiismerni az új technikát, ismereteimet bővíteni és mindent megtenni annak érdekében, hogy a fejlődésem a lehető leggyorsabb ütemben zajlódjon.
Egyre jobb eredményeket elérni nemzetközi és hazai szinten egyaránt, továbbá összeegyeztetni mindezt a tanulmányaimmal.

Köszönjük a beszélgetést! Sok sikert kívánunk a terveidhez!fotók: ©Szász Norbert/StandMagazin 2013

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó