Cikkek / Jön a szezon: Öt gyakorlat, amely keménnyé farag!


2016. január 25. @ 14:30


A RedBull-nak köszönhetően, most megmutatjuk, hogyan lehet a nappaliban fizikálisan felkészülni egy versenyszezonra néhány ügyes gyakorlattal! Jó edzést!

A január minden szempontból a kezdet hava, amely a sportolók életében a rehabilitációt és a test újbóli felépítését, megedzését jelenti. Sokan edzőtermekben igyekeznek a kissé elpunnyadt izmokat ismét formába hozni, futnak a futópadon és tekernek a szobabiciklin.

Mi pedig most megmutatjuk azt az öt módszert, amelyhez nem feltétlenül szükséges konditerembe menni, ugyanis ezek a gyakorlatok otthon, a nappaliban is elvégezhetőek. A feladatokat Darren Roberts a sportolók rehabilitációjáért felelős szakembere mutatja be, amelyeket számos Red Bull sportoló alkalmaz. Darren most a versenybringások felkészüléséből merített leginkább.

1. FekvőtámaszA fekvőtámasz típusainak igazából csak a képzelet szabhat határt. Rengeteg fajtája van: szűk, széles, összetett láb, széttett láb, tenyeres, ujjbegyes stb. A fekvőtámasz lényege, hogy a hát egyenesen legyen és összhangban a fejjel. Kezdetben lehet a falnak támaszkodva is csinálni, vagy székre tett kezekkel, aztán fokozatosan tudjuk növelni a teljesítményt.

2. Ugrálás

Az ugrás gyakorlatilag minden testrészt, minden izmot megmozgat. Az ugrás gyorsasága és magassága lehet szintlépés és újabb kihívás kreálása.

3. NyújtásA fekvőtámaszhoz hasonlóan a nyújtásnak is több változata van igényhez mérten, amely lehet könnyű és nehéz. A felülő gyakorlatok tökéletesek, de a test minden részét lehet nyújtani, amely az izmok növekedését és megerősödését segíti. A karnak, a felsőtestnek és maga az elmének is nagyon jót tesz. Akárcsak a fekvőtámasznál ennél a gyakorlatnál is az a legfontosabb, hogy minden testrész nyújtott legyen.

4. Húzódzkodás

A húzódzkodás talán nem tűnik túlságosan bringás feladatnak, de hosszú távon kifizetődő. A gyakorlathoz kell egy rúd, vagy egy szilárdan a falba helyezett vas (lásd a képen). Ennek az edzésfajtának is sok változata van, amely erősíti a váll, a kar, a mell és a hónalj részt Fontos, hogy ne erőltesd meg magad benne, mert az izomhúzódáshoz, esetleg szakadáshoz is vezethet.

5. Goggolás és kiemelkedésA guggolás nagyon hasznos a bicikliversenyzők számára, ugyanis a gyakorlat leginkább a vádlit és a combizmot erősíti. Mondanunk se kell, hogy erre is több variáció van, így akár a térdet és a lábujjakat is lehet erősíteni. A guggolás azt is segíti, hogy az agy és a lábakban lévő reflexek összhangja még nagyobb legyen.

forrás: www.redbull.com

A végére pedig egy személyes kedvenc:

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó