Cikkek / Bemutatkozik a hazai Freeriderz DH Team!


2016. május 8. @ 23:23


Április első hétvégéjén a Freeriderz bringásaival találkoztunk a Normafa sípálya lejtőin. Azt már megszokhattuk, hogy a srácok az erdőben is képesek rikító narancssárga cuccokat hordani, de most valami más is feltűnő volt, nem csak a ruházat!

Az aktualitásokról Masa Zoltán csapatvezetővel és Halász Krisztián edzővel beszélgettünk, míg a többiek tesztelték az új…

Szembetűnő az egységesség! Mi változott?

M. Zoli: Elsősorban a hozzáállás! Legalábbis remélem! A tavalyi szezonban sajnos mindig „közbejött” valami, nem sikerült kimagasló eredményeket elérnünk. A csapat eközben viszont összecsiszolódott, és jelenleg kivétel nélkül lényegesen motiváltabb mindenki, mint korábban bármikor. Azt gondolom az irány jó, és Krisztiánnal azon dolgozunk, hogy ez így is maradjon!


Azért van itt más is, ha jól látom?

H. Krisztián: Igen! Örömmel jelenthetjük be, hogy a 2016-os szezonra sikerült a CTM-el megállapodnunk, így a csapat hivatalos bringabeszállítója a CTM lett! A CTM MONS Pro és MONS Expert gépek néhány napja érkeztek, ez az első hivatalos tesztünk. Még folynak az egyéni beállítások tökéletesítései, de ez mindenféleképpen komoly előrelépés a korábbi évekhez képest!


Miért éppen a CTM?

H. Krisztián: Az alig 20 éves szlovák márka már a kezdetekkor is nyitott volt a downhill irányába. Már tavaly elkezdődött a beszélgetés közöttünk, hogy hogyan tudnánk kölcsönösen segíteni egymást. A CTM hivatalosan csak néhány éve van jelen Magyarországon, és piaci terjeszkedése az egyéb szegmensekben igen erősnek mondható. Mivel csapatunknak szüksége volt egy bringabeszállítóra, magától adódott, hogy ez a CTM legyen. Szerencsénkre ez egybevágott a CTM elképzeléseivel is, hiszen a versenyzőink nem csak a hazai versenyeken, hanem a szlovák kupasorozatban is indulnak. 


Ha már itt tartunk, mire számíthatunk a Freeriderztől az idei évben?

M. Zoli: A csapat összetétele sokat nem változott az előző szezonhoz képest. Elite-ben Edőcs Tamás, Nagy Márton, Palla Gergő és Zacsik Ádám, Juniorban Tóth Péter, Masterben pedig Nagy Dániel és Polnai Zsolt alkotja a Freeriderz versenyzői gárdáját. Káposzta Dávid az idei évet kihagyja, de a versenyeken, edzéseken segíti a csapatot és reméljük, hogy hamarosan újra nyeregben láthatjuk.


Természetesen a legfontosabb versenyünk az eplényi Országos Bajnokság lesz, de rajthoz állunk az iXS Európa Kupa sorozat és a Szlovák Kupa sorozat futamain. Ha a hírek igazak, akkor az idei évben újból lesz Magyar Kupa, melynek személy szerint is nagyon örülök. Remélem egyre több fiatal fogja tudni magát kipróbálni a hazai versenyeken, mely elengedhetetlenül szükséges a folyamatos fejlődéshez.

A Freeriderz SC az idei évben ünnepli fennállásának 5. évét. Bízok benne, hogy minél több dobogós helyezéssel ünnepelhetünk majd!

Köszönjük a beszélgetést! Sok sikert!

Hamarosan közelebbről is olvashattok a csapatbringáról! Illetve meg kell, hogy említsük, hogy Tóth Péter, FRZ rider máris hozott egy dobogós helyezést külföldön!Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó