Cikkek / Tóth Péter - CTM Mons Pro 2016 bike check és interjú!


2016. május 30. @ 19:02


Hazánk egyik legtehetségesebb downhill ridere, Tóth Péter megújult csapattal és új bringával vág neki az idei szezonnak. Elkaptuk egy rövid beszélgetésre, hogy megmutassa az új gépet!

Szia Peti. Új bringa, megújult csapat. Mesélj nekünk, mi változott a tavalyi év óta. Ha jól hallom, új edzőtök is lett.

Sziasztok. Igen megújult az egész csapat, jöttek a CTM bringák, ami nagy változás tett a csapat színeiben szerintem (jó irányba). A tavalyi év óta sok minden megváltozott... vagyis inkább én változtam meg és a hozzáállásom a sporthoz. Mondhatni az a szezon megtanított arra, hogy mekkorát is tud bukni egy emberm ha nem tesz semmit a dolgok érdekében. Igen, Káposzta Dávid már nem csapattárs köreinkbe, hanem inkább segít összeszedni fejben,  amit nagyon köszönök neki is!

Hogy szuperál az új CTM downhill géped? Mesélj róla egy kicsit.

Nagyon király a bringa, de én igazából féltem tőle egy kicsit, hogy még kiforratlan a cég és nem lesz jó vele bringázni. Amennyire féltem tőle, sokkal inkább annyira tetszik a bringa, nagyon jó vele biciklizni, jól irányítható-stabil az egész gép! Én átültem a régi bringámról erre és mondhatni első alkalommal, amikor élesben teszteltem pályán Lengyelországban be is futottam vele a második helyre. Jól kanyarodik, sokkal stabilabb, mint az eddigi bringáim és végig azt érzem rajta, hogy én irányítok ,mikor már "no controll" látvány is van, nyugodt vagyok a biciklin.

Hogyan készültél az idei szezonra?

Picit megcsúsztam az edzésekkel, de leginkább a bringázással, amit most próbálok bepótolni. Halász Krisztián edzésterve szerint dolgozok amit, Dáviddal hajtok végre a tekeréseket kivéve.

A szezon még csak most kezdődött, de már remek hazai és nemzetközi eredményeket is bezsebeltél. Eddig elégedett vagy a teljesítményeddel? Mik a célok az idei évre?

Igen, kicsit én is meglepődtem a dolgokon már az első versenyen, de mint mondtam nagyon jó élmény erre a bringára felülni és meghozta a lelkesedésemet, próbálok minél jobban teljesíteni vele és jobbnál jobb eredményeket hozni! Szeretnék idén is kijutni a downhill Világbajnokságra, tervben vannak a közelebbi Európa kupák, a pontszerzőket végignyomom a szlovák kupasorozattal együtt és még pár Diverse Downhill versenyen is tervben van az indulás. Ezenfelül az idei legnagyobb célom, hogy megnyerjem az Országos Bajnokságot Eplényben!

Sok sikert kívánunk!

Bemutatkozik a hazai Freeriderz DH Team! - Péter csapatáról ITT olvashatsz!

Tóth Péter Bike Check 2016:

modell CTM MONS PRO SAINT 2016
váz ALU 6061, 210 mm
villa RS Boxxer TEAM 27,5" CL 200mm
hátsó rugóstag Rock Shox Vivid R2C, 240X76mm M
váltókar Shimano SAINT SLM820RA
hátsó váltó Shimano SAINT RDM820
első váltó Sram X0 guide ISCG05 36T
kazetta Shimano CS5700/10, 11-28
lánckerék Shimano SAINT FCM825, 165, 36T
fék Shimano SAINT M820 F203/R203
felnik Novatec Demon
gumik Maxxis HighRoller II ST, 27,5x2,40"
kerékagy Novatec
tengely Shimano
pedál HT-AN01
lánc Shimano HG54/112L
kormányszár Truvativ Holzfeller 50/31,8
kormány Truvativ Boobar 780/31,8
kormánycsapágy FSA Orbit Z 1,5R
nyereg WTB Volt
nyeregcső Truvativ Holzfeller, L:250/31,6
sebesség 10
súly 17,4 kg
fotók: Szász Norbert/standmag.hu

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó