Cikkek / Liszi Attila nem indul az idei Világbajnokságon!


2016. szeptember 10. @ 22:21


Hazánk legeredményesebb downhill versenyzője, Liszi Attila az utolsó pillanatban visszamondta a szereplését az idei Világbajnokságon! A helyére a tartalék emberként részt vevő, Palotai Gábor ugrott be!

Reméljük jövőre újra versenybe száll, de addig is lássuk mi történt a mai nap! A tegnapi edzés után mindenki izgatottan várta a szombati mért edzést, illetve a juniorok selejtezőjét.

Az elite férfiak között Palotai Gábor volt a leggyorsabb magyar, 4:36.073-as idővel haladt át a célvonalon. Mögötte ért be Keresztes Péter, majd Zámbó Dávid. A nap leggyorsabbja az angol Danny Hart lett 3:35.603-as idővel. A mért edzésnek természetesen semmilyen jelentőséggel nem bír, így nem adott valós képet az erőviszonyokról, sokan tartalékolták az erejüket. Annyi azonban elmondható, hogy a pálya brutális, a profiknak is nehezükre esik a teljesítése, főleg, hogy nyakig ér a por. Több rider is félre állt pihenni a mért edzésen, mert nem bírta a keze.

A juniorok selejtezője viszont már számított. Egyetlen magyar induló, Tóth Péter a 62.helyről várja a holnapi VB döntő futamot.

Sok sikert a srácoknak! A verseny a Red Bull TV-n nézhető élőben!

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó