Cikkek / Külföldi gyári downhill csapat érkezik az DH OB-ra!


2017. július 3. @ 10:09


Nagyon ritka történéseknek lehetünk részesei július közepén a Downhill Országos Bajnokságon, ugyanis Magyarországon fog versenyezni egy kerékpárgyártó vállalat hivatalos csapata! Külföldi versenyzők már álltak rajthoz az OB-n, de gyári csapat még nem!

Utoljára 2010-ben láthattunk hasonlót egy félig városi versenyen, a Tihany Downhill-en, akkor a Pivot tagjai érkeztek hozzánk és bár akkor az alakulat apparátusa, felszerelése nélkül, ezúttal ebben sem lesz hiány.

Hét év elteltével gyári csapatként a Kellys Factory Team-et láthatjuk Magyarországon versenyezni, ráadásul a teljes Elite sorával fog részt venni a 2017-es Downhill OB-n, Eplényben. Rastislav Baranek (SVK), Hugo Robenek (CZE), Jozef Ondic (SVK), Lubos Stano (SVK) és Oskar Masaryk (SVK) száll harcba az abszolút győzelemért, de a bajnoki cím természetesen a hazaiak között dől majd el.Junior riderük, Petr Folvarcny (CZE) sajnos múlt hétvégén lesérült, így ő nem tart a csapattal, viszont a Kellys Factory Team menedzsere, Michal Wiesenganger elindul Masters kategóriában!

Fiatalnak számít mindegyik versenyzőjük, de máris kimagasló eredményekkel rendelkeznek, köztük szép számmal országos bajnoki címekkel, annyival, hogy ez a cikk talán rövid is lenne hozzá. Világkupák döntőinek résztvevői, Rastislav Baranek pedig Európa Kupa dobogóval is büszkélkedhet már. Ezzel a kontinentális sorozatban jelenleg az összetett ötödik helyen áll, egészen kevés lemaradással a harmadiktól.

Szóval nagyon látványos lesz az ő részvételük a lejtősök hazai országos bajnokságán. Különösen izgalmas lesz, hogy mennyire tudja majd őket megközelíteni, illetve akár néhányukat elcsípni a magyar élmezőny némelyik tagja, már rettenetesen várjuk!A versenyről további részletek, versenykiírás, nevezés, stb. a www.dhracing.hu-n érhető el, illetve folyamatos hírek az esemény Facebook lapján:

https://www.facebook.com/events/1993310147555453

Előzetes videó és részletes infók itt!

Fotók: Staron photo, Kellys Factory Team

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó