Cikkek / WINNING BIKE: Palotai Gábor - Mondraker Summum Pro Carbon Bike Check!


2017. július 18. @ 15:46


Izgalmakban nem volt hiány az idei downhill Országos Bajnokságon. A FRO racing kerekese, Palotai Gábor végre behúzta az első helyet elite férfi kategóriában. Elkaptuk egy gyors bike checkre és néhány kérdésre. Gratulálunk!Váz: Mondraker Summum Pro Carbon
Villa: Fox 40 Float RC2
Tag: Fox RC4
Felnik: DT FR570
Agyak: Mondraker
Hajtás: Shimano Saint 165mm
Fékek: Shimano Saint 203mm
Lánc: Shimano
Hátsó váltó: Shimano Saint
Kormány: Renthal Fatbar
Markolat: ODI
Pedál: Crank Brothers Mallet DH
Nyereg: SDG I-fly
Gumik: Schwalbe Magic Mary
Súly: kb 16 kgGratulálunk az OB győzelmedhez. Kérlek mesélj nekünk a hétvégéről. Elégedett vagy a döntő köröddel?

Nagyon vártam az idei Downhill Országos Bajnokságot, mivel a tavalyi szoros versengésből adódóan, láthatóvá vált a dobogón való helytállás, egy magasabb fokon. Ennek fényében telt a hétvégém. Edzettem egyedül, közösen, gyorsan és lassan. A szombati nap telt a legjobb hangulatban, hiszen összegyűlt a tömeg a pálya felső részén és ami csak a csövön kifért, limiteltünk, gyakoroltuk a pályát. Fárasztó volt fejben minden egyes nap.
A szombati Pro Run meglepetésként ért, mivel idén először volt ilyen, de szerintem nagyon jó ötletnek bizonyult. Ott én voltam a leggyorsabb, viszont tisztában voltam azzal, hogy voltak, akik nem indultak, így másnap fekete lóként tekinthettünk rájuk, mivel nem tudtuk az időeredményt.
Vasárnap egyre nehezedett a vállamon a teher, de szerencsére nem volt műszaki problémám, csakis arra kellett odafigyelnem, hogy ne hibázzak. Ez sikerült az időmérőn és betudtam menni 1 perc 50 alá, ami a hétvégén a céljaim között szerepelt, és ezzel a teljesítménnyel egyedül voltam a mezőnyben.
A döntőbe még jobban izgultam, mivel 3 futamból kettőt vittem és ez volt az utolsó, ami mindent eldöntött, ez számít csak igazán! Szoros volt és rezgett a léc, de meglett! Megnyertem az Országos Bajnokságot és nagyon boldog voltam. Hihetetlen jó érzés, de még jobb az, hogy nagyon sokan örültek velem együtt! Elégedett vagyok vele, de fejben kell tartanom azt is, hogy mindig lehet valaki jobb és jobb!

Sokat készültél az Ob-ra? Gondoltad, hogy van esélyed a győzelemre?
Mondhatni, hogy sokat készültem, ahogy szabadidőm engedte tudatosan edzettem rá. Legyen az pumptrack, kondi vagy bármi nemű edzés! Eljátszottam a gondolatokkal, igen. De csak akkor tudatosult bennem, hogy megnyertem, amikor levetkőztem és mentünk vissza az eredményhirdetésre.

Hogyan tovább? Milyen versenyeken indulsz még idén?
Most pontosan nem tudom megmondani, de szeretnék elindulni még Európa kupán, szlovák kupán és szlovén kupán is. Kiderül mit hoz a jövő, de az biztos, hogy a következő hétvégén kicsit leengedek és pihenek.

Köszönjük a beszélgetést és gratulálunk!Downhill Országos Bajnokság 2017 eredmények ITT!Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó