Cikkek / Nemes Dani - Mondraker Dune karbon Bike Check!


2017. október 24. @ 12:36


Nemes Dani 2016-ban a DH OB befutót úgy megrakta, hogy kettétört az alu Dune alatta, így a döntőben kölcsön karbon Dune-nel hajtott. Ott akkor el is dőlt, hogy karbon kell neki, ami a csapat egyik fő szponzorának hála, meg is lett idénre, amivel a fő cél,

A mostani DH OB-n ezért már spórolósan ment, mert a következő héten EWS kvalifikációs futamra ment a csapat, ami így neki sokkal fontosabb jelenleg, de szerencsére ez a tempó is elég lett a dobogóra.

Dani versenygépe tehát egy karbon Mondraker Dune, amivel a Sloenduro sorozat első - groznjani - futamán rögtön az előkelő 4. helyen sikerült célba érnie a master 1. kategóriában (a prológon ráadásul csak egy bizonyos Michael Prokop tudta megverni). Ezt követően pedig a 3. helyet csípte el az év legkeményebb versenyén Cerknoban, ahol az utolsó szakaszt felnin gurulva, Aaron Gwin stílusban fejezte be. A történtek következtében úgy döntött, hogy a hátsó kerékben rendszeresíti a Schwalbe Procore rendszerét. Így Eplényben a downhill országos bajnokságon már ez is segítette a master 1. 2. helyezés elérésében.

A bringa egyedileg lett felépítve a váz és a tag köré. A hajtásról és váltásról a Paul Lange Kft. által biztosított Shimano alkatrészek gondoskodnak, a nyeregcső Rock Shox, ahogy a tag is, a villa pedig a változatosság kedvéért Marzocchi, ami robosztus felépítésének köszönhetően tökéletesen illik Dani finomkodónak koránt sem nevezhető stílusához. A rugózó elemek a Boostworxnél kapnak rendszeres karbantartást és tuningot. A rugóstag teljesen gyári beállítású, míg a villában a gyáritól eltérő olaj és szűkebbre vett légkamra található Dani stílusához igazítva.

Váz: Mondraker Dune carbon  'L'

Villa: Marzocchi 350 NCR

Tag: Rock Shox Monarch Plus RT3 Debonair

Nyeregcső: Rock Shox Reverb Stealth 150mm

Hajtókar: Shimano XT 170mm

Tányér: Shimano XT 32

Fogsor: Shimano XT 11-42

Váltás: Shimano XT 11s

Lánc: Shimano XT

Kerekek: MDK agyak, DT Swiss E512 felnik, 32 küllő

Gumik: Schwalbe

Stucni: OnOff 30mm

Kormány: OnOff 780mm

Markolat: ESI


Dani rugózásának beállításaiért/szervízeléséért a www.boostworx.hu felel!További FRO Racing-es csapattársak Bike Checkjei:

Sebestyén Krisztián - Cube Stereo 160 C:68 Action Team 27.5 Bike Check!

WINNING BIKE: Palotai Gábor - Mondraker Summum Pro Carbon Bike Check!

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó