Cikkek / Emil Johansson az MTB slopestyle új világsztárja!


2017. december 16. @ 17:40


Tudj meg mindent a fiatal svéd tehetségről, aki meteorként robbant be a slopestyle világába! Tavaly még Martin Söderströmtől kapott bringával nyomult, idán pedig már FMB World Tour bajnok egy rakás szponzorral!

Amikor 2014-ben bezárta kapuit a svéd kisvárosi BMX-csarnok, csaknem a szárnyait bontogató Emil Johansson karrierjének végét jelentette. Kitartása azonban minden körülmény ellenére megmaradt, így elérte, hogy 18 éves korára a világ egyik legjobb slopestyle versenyzőjévé vált.

A svéd tinibringás csillaga az FMB Tour és a Crankworx World Tour 2017 győzelem után meglehetősen fényesen ragyog, többek között ezeknek a sikereknek köszönheti, hogy kilépett az átlagos svéd bringásközegből.

Emil Johansson a slopestyle új mintagyereke
Emil Johansson a slopestyle új mintagyereke © SCOTT SERFAS

Emil a Göteborgtól 45 percnyire található Trollhättan nevű városkában született. A többi gyerekhez hasonlóan a kézilabdát és a jégkorongot is kipróbálta, de semmi sem kötött le annyira mint a bringa.

Emil példaképe a skandináv slopestyle csillag, a szintén svéd Martin Söderström volt, akinek teljesítménye nagy motivációt jelentett a kis tehetség számára.

"Amikor Martin kilépett a nemzetközi színtérre, elhatároztam, hogy megveszem az első kerékpárom. Nagy hatással volt rám a sikere, elhitette velem, hogy minden lehetséges" - mesélte el Emil.

 

Emil meteorként robbant be a slopestyle világába © BARTEK WOLINSKI/RED BULL CONTENT POOL
A helyi buckákról a világ legnagyobb színpadaira ©JUSSI GRZNAR/RED BULL CONTENT POOL


2017 Emil éve volt


Emil figyelemreméltó és öles léptekkel haladt előre. A nagy áttörést a 2017-es év jelentette, amikor is profi szerződést kötött vele a Trek Bicycles. Ettől kezdve a Trek C3 projektjében versenyzett, és fél év alatt elérte, hogy a Red Bull sportolójává váljon.

Májusban megszerezte élete első FMB-győzelmét Montpellier-ben, miközben négy a Craknworx fesztivál négy eseményén is részt vett, és végül világbajnoki címet szerzett. Emilnek mindemellett jó esélye van arra, hogy a szezon végén az FMB slopestyle 2017-es világbajnoka legyen, ami óriási eredmény lenne tekintettel arra, hogy 2016-ban még FMB Tour licence sem volt.

 

Emil Johansson a District Ride 2017 versenyén © BARTEK WOLINSKI/RED BULL CONTENT POOL


Emil legjobb eredményei 2017-ben

 

  • 1. hely - FISE World Montpellier (FRA)
  • 2. hely - Red Bull District Ride (GER)
  • 2. hely - Red Bull Joyride at Crankworx Whistler (CAN)
  • 2. hely - Crankworx Les Gets 2017 (FRA)
  • 3. hely - Crankworx Rotorua Slopestyle McGazza emlékverseny (NZL)
Emil Johansson útban a világ elitje felé © BARTEK WOLINSKI/RED BULL CONTENT POOL

Vissza a suliba

 

A slopestyle szezon végeztével sem áll meg az élet Emil körül. Ezt követően a középiskolára helyezi figyelmét, szeretné befejezni tanulmányait.

"Az idei év minden szempontból meghatározó volt az életemben. A bringás sikerek után visszatérek az iskolapadba, ahol a tanulmányaimban is a győzelemre törekszem. Nem várom ölbe tett kézzel 2018-at!"

Sok sikert Emil!

szöveg és fotók: RedbBull 

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó