Cikkek / Mélyrepülésben a GoPro! Nem gyárt több drónt!


2018. január 9. @ 17:36


Drasztikusan visszaesett a GoPro bevétele, így arra az elhatározásra jutott a cég, hogy 256 dolgozót elbocsát és a drón gyártást is leállítja!

Nicholas Woodman, a GoPro alapítója és vezérigazgatója tegnap bejelentette, hogy ha talál befektetőt megvállna a cégétől. Legjobban egy nagy cégcsoportba olvadna be, amely még hatalmasabbá tehetné a brandet.

Sajnos az utóbbi időben nagyon visszaesett a GoPro akciókamerák értékesítés, ez annak is betudható, hogy nagyon jó minőségű termékeket dobnak piacra, amelyek több év alatt se avulnak el. Szeptember végén piacra dobták az új kamerákat is, de az átütő siker elmaradt! Ez sajnos a cég bevételein is meglátszik, mivel az értékesítés 40%-kal esett vissza és a tőzsdei részvényei (korábban egy részvény 86 dollárra is felkúszott, manapság a 15 dollárt is nehezen éri el) is mélyrepülésbe kezdett.A 2017-es karácsonyi időszakban a vártnál kisebb forgalomat sikerült realizálniuk, ami komoly fejtörésre ad okot. Az első lépéseket már meg is tették, a következő hónapokban 256 embert fognak elbocsátani, valamint a GoPro Karma néven futó drónjuk gyártását is befejezik. Utóbbit azzal indokolják, hogy a drónpiac annyira megerősödött az utóbbi néhány évben, hogy nem tudják felvenni versenyt a konkurenciával. Az utóbbi két évben a GoPro veszteséges volt, bizakodnak, hogy a 2018-as év második felében újra nyereséget tudnak majd termelni.

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó