Cikkek / Régi arcok a MS Mondraker csapatában!


2018. január 17. @ 10:41


Hivatalosan is bejelentették az MS Mondraker downhill Világkupa csapatának idei versenyzőit. Nagy meglepetésre egy régi arcot is köszönhetünk a friss alakulatban.

Három sikeres év, több downhill Világkupa győzelem és Világbajnoki cím után egy korszak lezárult, Danny Hart és a spanyol Mondraker Bikes közös útja tavaly decemberben elvált. Azóta megerősítették, hogy a Madison Saracenhez igazolt.

Ment a találgatás, hogy vajon mi lesz a csapattal. Brook Macdonald decemberben távozott a GT-től és felmerült, hogy visszavonul a versenyzéstől végleg. Szerencsére a pletyka nem bizonyult igaznak és mindenki nagy meglepetésére a Mondraker leigazolta. Brooknak nem idegen a közeg, mivel 2012-ben már versenyzett a csapatnál, majd 2013-ban váratlanul a Trekhez igazolt. 2011-ben és 2012-ben több Világkupa dobogós helyezést is bezsebelt, de azóta sajnos nem sikerült a top 5-be végeznie VK futamon. Reméljük idén ismét visszatér az élvonalba.

Az angol Laurie Greendland 2016-ban csatlakozott juniorként a MS Mondraker alakulatához, idén újra a csapatnál folytatja és minden esélye megvan, hogy akár dobogót is megcsípje a downhill Világkupa futamokon.

A harmadik gyári  versenyzőjük pedig Mike Jones lesz idén, aki a Nukeprooftól érkezett, miután a downhill csapatuk feloszlott. Mike nagyon ígéretes, 2017-ben Vk dobogón is állt, reméljük idén újra top 5-ben láthatjuk majd az új Mondraker Summum Carbon Team bringával.

Külön jó hír, hogy a Ms Mondraker development programot indít a junior ridereknek, amelyben a norvég Brage Vestavik, ausztrál Patrik Butler, olasz Johannes von Klebelsberg és az osztrák Fabian Ulric fog versenyezni.
fotók: Mondraker

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó