Cikkek / Ilyen még nem volt: BMX egy tükrös parkban!


2018. április 26. @ 13:12


Bemutatjuk a bámulatos Mirror Parkot két nagyszerű BMX trükkirály, Courage Adams és Paul Thölen díszelőadásában.Futurisztikus élményben volt része a német BMX freestyle versenyzőnek Paul Thölen és a BMX profinak, Courage Adamsnek, akik a spanyolországi Pamplonában található Mirror Parkot vették birtokba, hogy néhány látványos trükkel adózzanak a csodálatos bringaparknak. A park neve nem véletlenül viseli a tükör nevet, a létesítményt ugyanis teljes mértékben egy különleges tüköranyaggal borították be, így az események a falakon, a rámpákon és az akadályokon is visszaköszönnek.

A csodálatos Mirror Park azonban nem igazán azon létesítmény, amely nagy versenyeknek is otthont adhat, ugyanis Adams és Thölen számára is zavaró volt a pálya minden szegmensén találkozni a tükörképekkel. Az új tükörpálya többszörösen nehézségek jelentett, így az imént felvázolt érven kívül az alacsony fokú tapadás is nagy nehézséget és pontatlanságokat okozott a két versenyzőnek.

Adam szerint a Mirror Park egy űrhajóhoz hasonlít, míg Thölen amikor meglátta úgy érezte, hogy egyetlen trükkre sem lesz képes itt.

Adam és Thölen egy idő után felvette a tükörpálya ritmusát, így egyre másra érkeztek a trükkök is a srácoktól.

"Amikor megmutatták nekem a projektet, amivel szembe kell néznem, őrültségnek tartottam a dolgot. Féltem mert ilyen pályán nincs napi rutinom, a félelmeim azonban egy idő után eltűntek, amely energiává és motivációvá változott" - mondta Adams.

A tükörrel borított rámpákról Adams a "mágikus élmény" kifejezést fogalmazta meg:

"Kellett egy kis idő, hogy megszokjam a tükröket és tükröződéseket. Nehéz volt eldönteni, hol vannak a rámpák, mert minden ugyanolyannak tűnt, de egy idő múlva ráéreztem és akkor már könnyebb volt" - árulta el Adams.
fotók: Sebas Romero- Redbull CP
szöveg: redbull.hu

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó