Cikkek / Beszámoló: Lenthár Gábor SPDH első forduló!


2018. május 17. @ 17:45


Lenthár "Lenti" Gábor egy hatalmas győzelemmel kezdte meg az idei downhill versenyszezont. A szlovák kupasorozat első fordulóján állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Íme a beszámolója a versenyről!

Elérkezett az első igazi megmérettetés idén, Velka Raca adott otthont a szlovák Downhill kupa első fordulójának. Az idő hasonlóan fogadott pénteken minket mint tavaly, így az edzést pénteken ismerős folyós sárban kezdtük meg. Az új Mons Prot idén két alkalommal tudtam kipróbálni, de egyből összeszoktam a kis módosításokkal javított geometrián. A bringa kicsit hosszabb lett, így a nagy tempójú egyenesekben, és a tempós kanyarokban éreztem főleg az előnyeit. Visszatérve a versenyre, pénteken a Maxxis Wetscream gumikat használtam első edzésen, mert eleinte inkább a mély sáros szakaszokon volt szükségem nagyobb stabilitásra, mint a gyökereken, sziklákon. Az első edzés nap így is telt, a pálya előismerete miatt Kis Peti barátommal már első körben abszolváltuk az ugrókat, hogy aztán később már zökkenőmentesen tudjuk gyakorolni a versenyíveket. A nap végére kicsit elfáradtam, mert igyekeztem minél több kört megtenni, hogy szombaton már a vasárnapi versenyre tartalékolva ne kelljen sokat körözni. Pénteken összességében kicsit görcsössen éreztem magam, ezért bizakodva vártam a szombatot a fejlődés reményében.

Szombaton napsütésre ébredtünk, így az átmeneti Shorty gumi mellett döntöttem előre, hátul pedig megelégedtem a jól gördülő Minion mintázatával. A gumik emiatt stabilabbá váltak a többnél több előbukkanó gyökéren, és a sokszor megviccelő sziklakerten is tempósabban tudtam átmenni. A sár miatt idén először volt szerencsém kipróbálni az Adidas Roll-off rendszerű szemüvegét, és tényleg egyszerű tisztán tartani ezzel a látómezőt. Nagy segítség volt a hétvége korai szakaszain. Elérkezett a vasárnap, szerencsére számomra esés nélkül telt odáig a hétvége. Ennek különösen örültem, mert a szűk, pár helyen tempós pálya nagy hibázási lehetőségeket tartogatott magában. Vasárnap a folyamatosan száradó pályán gyorsultunk, de egy két kanyar ezt már nem tolerálta, így sikerült az egyik előbújó támasztó farönkön átbuknom az edző körömben. Viszont vasárnapra elég magabiztosan éreztem magam a pályán, így ez a rontás nem aggasztott szerencsére. Eljött az időmérő, ahol végre kiderült a tempó az ellenfelekhez képest. A tavalyi riválisaim közül master kategóriában egyik sem indult, viszont új, elit kategóriából kiöregedő ellenfeleim lettek. Az időmérőn egy közepes, de stabil idővel értem le, amivel most a negyedik helyre kvalifikáltam magam. Éreztem, hogy ez a mentalitás nem lesz elég az eredményes szerepléshez, és változtatnom kell. Tavaly egész évben azzal a problémával küzdöttem, hogy nem tudtam felpörögni a döntő futamra, és a rontástól való félelmem görcsösé tett, és emiatt nem tudtam lendületes döntő kört menni. A mostani döntő köröm viszont szokatlanul magabiztosan sikerült, végig kényelmesen éreztem magam, tetszettek a gyorsuló pályán hirtelen választott új íveim, és célba érkezéskor rendkívül boldog voltam a körömmel, anélkül hogy tudtam volna a saját vagy a többiek idejét. Ezt a formát kéne a következő futamokra is átmentenem. Miután mindenki lejött a kategóriámban, kiderült hogy az időm szoros küzdelemben, de az első helyre lett elég. Nem indulhatott volna jobban a nehezen induló hétvége a szezon szempontjából, már várom a következő fordulót, ami előtt azért még sok erőnléti és technikai edzésnek nézek elébe.

Szeretnék gratulálni Crosskovácsi csapattársamnak, Gönczi Gábornak a 12. helyéért, aki az év végi javuló formáját átmentette a 2018-as évre. Kis Petivel, korábbi dirtös kollégámmal rendkívül jó köröket mentünk, aki most kóstolt bele a szlovák kupa ízébe. Úgy néz ki csatlakozik a szezon további versenyeire is. A Freeriderz csapat idén is vidám színeket hozott a versenyre, gratulálok Muszula Balázsnak a 2. helyéért, Keresztes Petinek jobbulást kívánok, Gács Petit pedig remélem látjuk még az indulók között az év további versenyein.
fotó: https://www.facebook.com/honzamalemfotografem/


fotó: https://www.facebook.com/honzamalemfotografem/Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó