Cikkek / Lenthár Gábor új rugózásra váltott!


2018. július 2. @ 09:53


Május végén mutattuk be Lenthár "Lenti" Gábor 2018-as CTM downhill versenygépét. Adódott egy jó lehetőség, így új teleszkópot és rugóstagot kapott a bringája!

"Egy hónappal ezelőtt adódott egy lehetőség, hogy a Fox Magyarországgal együttműködve beszerezzem a 2019-es Fox 40 teleszkópot és a DHX2 rugóstagot. Úgy gondoltam, most vagy soha, lévén ez egy technikai sport, megadom magamnak a lehetőséget, hogy olyan technikával menjek, mint az élmezőny. 
Első tesztnapon Rózsahegyen máris éreztem a különbséget, hogy ezzel a high-end technikával kellő magabiztossággal még egy szintet léphetek sebességben lefelé. A Rock Shox Boxxerhez képest a villa sokkal merevebb, és mivel levegős, még könnyebb is. Egyértelmű előrelépés volt számomra. A DHX2 is hozta a tőle elvárt teljesítményt, végre nem éreztem a Vividekre jellemző visszakoppanást kisebb elrugaszkodásokkor, és stabilabbnak is éreztem a hátulját.
Jól is jött a technikai fejlődés, mivel a szlovák kupasorozat legkeményebb pályája következett a bajnokságban, és ide már kipróbálva érkezett a Fox felfüggesztés. A pálya saras volt egész hétvégén, így annyira nem volt fárasztó, mint lett volna szárazon, de vasárnap az időmből megtudtam, hogy az erőnléti felkészítésem (Halász Krisztián vezetésével) és a villa és a tag működése sokat hozott a teljesítményemen tavaly óta. Az új villával DH pályafutásom alatt először sikerült az Elit legjobb időhöz képest 10%-on belül lennem, ami nagyon meglepett, és az abszolút 8. időm is azt mutatta, jól szerepelt a villa és a tag első bevetésén. Ezúton is köszönöm a Fox Magyarországnak a segítséget. Remélem az év hátralevő részében is tudom hozni a hasonló teljesítményt, igyekszem, most már igazán csak rajtam múlik."

Lenthár Gábor CTM Mons Pro 2018 Bike Check az előző villával és taggal ITT!
fotók: Szász Norbert //standmagazin 2018

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó