Cikkek / Muszula Balázs - Commencal Supreme DH V4.2 650B Bike check!


2018. július 14. @ 10:57


Balázs szezonja egy sérüléssel kezdődött, így sajnos több versenyt is ki kellett hagynia. A leogangi Világkupán mutatta meg nekünk közelebbről legújabb Commencal versenygépét! Szép darab!

Szia Bazsa. Hogy vagy? Túl vagy az érettségin? Mik a terveid a nyárra?

Most így az érettségi vizsgák után már jobban érzem magam. Talán már a gyógyuláson is túl vagyok, nem érzem még magam száz százalékosnak, de igyekszem felépülni. A program adott, versenyzés, edzés és bicajozás. Fő vonal a Downhill Európa Kupa és a közelgő Downhill Országos Bajnokság.

A szezon elején Lösnijbe jártatok, ahol a Világkupa pályán sikerült egy nagyot esned és megrepedt a csuklód. Sikerült teljesen felépülni? Milyen formában érzed magad?

A csonttörésből nem egyszerű felépülni, az orvosok két hónap pihentetést javasolnak, amit szezonban nagyon nehéz betartani. A csuklóm egyelőre még nem a régi. Idő kell a felépüléshez. Fizikálisan és mentálisan is.

Hogyan sikerültek az eddigi versenyek? Sikerült hozni a kitűzőtt eredményt? Melyik volt idén a legrosszabb és melyik volt a legjobb versenyed és miért?

Az előzményekből következően sajnos nem úgy alakul az idei versenyszezonom, mint ahogy azt elképzeltem. A sérülés utáni első versenyem Szlovákiában volt ahol 2. lettem. De már ott is éreztem a dobogóhoz képest is, hogy gyógyulnom kell. Ezt követte a leogangi Világkupa, ahol nem sikerült a kívánt eredményt hoznom ez nagy csalódás volt számomra. Mindenképpen hiányzott az intenzív felkészülés.

Hol láthatunk még versenyezni idén? Melyik versenyt várod a legjobban és melyik a legfontosabb?

Az elkövetkezendő Európa Kupákon, az Országos Bajnokságon, amit már nagyon várok, és a Világbajnokságon fogok idén rajthoz állni. Magyar sportolóként a hazai Országos Bajnokság nagyon fontos számomra mindig nagy jelentőséggel bír.

Hogy szuperál az új bringa? Mesélj róla milyen menet közben. Gyorsultál vele a tavalyihoz képest?:)

Az bringával először Olaszországban bicajoztam, ahol nagy élményt nyújtott az új technika. Szerintem jóval dinamikusabban lehet vele gurulni, mint az előzővel. Azt érzem, hogy az akadályokat könnyebben veszem vele, méreteinél fogva is kényelmessebb számora.

Köszönjük a beszélgetést, sok sikert a versenyekhez és akkor lássuk a bringát közelebbről!


Váz: Commencal Supreme DH V4.2 650B (27,5)
Villa: FOX 40
Rugóstag: FOX Float X2
Hátsó váltó: Shimano Saint RDM820 
Láncvezető: E13
Hajtókar: Shimano Saint M825
Fékek: Shimano Saint M820 203-as tárcsa
Felnik: DT Swiss 471
Gumik: Schwalbe Magic Mary
Agyak: Shimano Saint
Pedál: Shimano Saint clips
Kormányszár: Renthal
Kormány: Renthal Fatbar Carbon
Markolat: ODI Rogue
Kormánycsapágy: Ride Alpha
Nyereg: Ride Alpha
Nyeregcső: Ride Alpha
fotók: Szász Norbert // Standmagazin 2018

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó