Cikkek / Magyar versenyzők a DH VB-n - Első nap!


2018. szeptember 6. @ 21:38


Lezajlott a downhill Világbajnokság első napja Svájcban. A srácok megismerkedtek a pályával és megfutották az első edzőköröket. A pálya igen gyors és nagyon figyelni kell a nyomvezetésére. Holnap selejtezők, nem kisebb a tét, mint a döntőbe jutás! Szurkol

Lenthár „Lenti” Gábor (Elite férfi) beszámolója az első napról:

"Soha nem voltam még Világbajnokságon és VB pályán sem eddig, ezért nagyon új volt nekem a minden a tegnapi pályabejáráson. Láttam, hogy ez egy nagyon tempós pálya lesz. Amikor végre bringára ültünk a mai edzésen kisimult minden, az elemek mentek. A tempót azt nem tudom, de örülök, hogy jól érzem magam ezen a fajta pályatípuson, amit előtte még nem láttam. Remélem, hogy holnap sikerül bejutni a top 80-ba. Nagyon kondis a pálya, én például azért nem lövögetem a max íveket mindenhol, mert erőm nem lenne rá szerintem. Megpróbálok végig erőből egy stabilat jönni a selejtezőn és reméljük elég lesz a top 80-hoz!"

Palotai Gábor (Elite férfi) beszámolója az első napról:

"Igazából ugye én se voltam még itt Lenzerheideben, mint a többi magyar versenyzőtársam sem. A legnagyobb problémát szerintem nem is az fogja okozni, hogy nem tudjunk a pályát teljesíteni, nincs olyan rész rajta, ami kifognak rajtunk. Maga a kondi, én nagyon úgy éreztem, hogy azért az kell. Én a ¾-ig el tudtam jönni a pályán, de nagyon kondis lesz egyben. Szerencse, hogy megvannak kb az ívek, de holnap még a selejtező előtt muszáj menjek még 2-3 kört, mert nagyon pontosan kell biciklizni és azért hiába meredek a pálya, ha tempót veszítesz, nagyon nehéz visszahozni azt a hátrányt.
Nagyon szeretnék bejutni a top 80-ba, az első edzésnap nem sikerült annyira jól, nem éreztem annyira a pályát, de ez biztos fordulni fog, ha nem, akkor is!:)"

Muszula Balázs (Junior férfi) beszámolója az első napról:

"Ma volt az első edzésnapunk itt Lenzerheidén a Világbajnokságon, nagyon tetszik a pálya, fárasztó, de úgy azt mondhatom, hogy egész jól bírtam. A legelső sziklakert a pálya tetején az nagyon komoly, ott holnap azért még lesz ív nézegetés, de remélhetőleg minden meglesz. Holnap reggel még tudunk menni pár edzőkört, aztán pedig az időmérő, ahol nekünk junioroknak a top 60-ba kell bejutnunk. Remélem sikerül és akkor szombaton egy újabb edzőnap és vasárnap pedig a döntők!"Giebiszer André (Junior férfi) beszámolója az első napról:

"Újdonság nekem ez a pálya, nem vagyok hozzászokva ehhez a gyorsasághoz. Az Európa Kupa pályák azért nem ilyen gyorsak. A fő problémát az első sziklakert okozza, ahol sikerült ma esnem is egyet, de amúgy biztonságos nyomokon el tudok menni máshol, magamhoz képest jól szerintem. Mindenképpen be szeretnék jutni a döntőbe, ami szerintem nem lehetetlen, a mai edzés után úgy érzem, hogy sikerülhet, ha nem hibázok nagyot."
Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó