Cikkek / Ismered meg Kriss Kyle-t közelebbről!


2019. február 14. @ 11:27


Ha ezt a cikket olvasod bizonyára láttad a videót az úriemberről, aki kiugrott a biciklije társaságában egy helikopterből Dubaiban. Ha pedig nem láttad alább megnézheted! De vajon ki is ő pontosan? Honnan jött? Hogy lett híres?

Nos, ő Kriss Kyle aki BMX-es tehetségének köszönhetően írta bele a nevét a történelembe. 1992. Március 25-én született egy skót városban Dumbartonban. A sport elsajátítását már korán megkezdte 10 évesen, mikor bátyja inspirálására neki vágott az akkori lakóhelyén lévő deszka pályának Stranraerben. Ezek után már nem volt meg állás, 6 évvel később 2008-ban Edinburghban megszerezte első nagyobb sikerét amivel berobbant a profik közé és csatlakozott a Unit23 csapatához. Nem kellett sokat várni a fiatal Kriss újabb diadalára a 2011-es Nike 6.0/BSD Jam-re ahol az első helyezést gyűjtötte be majd később egy hasonló megmérettetésen nyolcadik helyet kaparintotta meg ugyan ebben az évben.

A brit-szigeteket elhagyva 2012 után Európában is bemutatkozott mivel hogy a harmadik helyet zsebelte be Madridban, döntőzhetett Barcelonában és Münchenben valamint Párizsban és Tallinban is részt vett neves versenyeken. Majd egyre nagyobb hírnévre tett szert és 2016-ban megválasztják az év sportolójának Wigtownshire-ban, Skóciában. De itt még nem állt meg és egészen a tengerentúlig menetelt, hogy villogtassa tudását ahol az Egyesült Államokbeli Woodwardban nyerte meg a Mongoose Jam-et 2016-ban, majd megnyeri a Ride Further Tourt és még ebben az évben 2017-ben Rider’s Choice díjat vihette haza Hastingsből.

Napjainkban barátnőjével és szeretett macskáival él Skóciában, Old Kilpatrickban és elmondása szerint egyre jobban érdeklik a túrák ahol csak klippeket forgatnak. Persze a világ egyik legjobbja nem hagyja ott a versenyeket sem, hiszen még rengeteg potencia van a „csak” 26 éves ifjú BMX-es titánban.

Ha kedvet kaptál, hogy te legyél a következő Kriss Kyle, de még nincs BMX-ed, akkor nézz szét a használt BMX apróhirdetés oldalon!
fotó: RedBull

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó