Cikkek / Bréking! Martin Maes doppingtesztje pozitív lett!


2019. június 26. @ 15:29


A UCI bejelentette, hogy az Enduro World Series sorozat jelenlegi éllovasa, Martin Maes 90 napos eltiltásban részesül nem szándékos doppingolás miatt.

A belga klasszis vizeletében doppingellenes anyagot mutattak ki Március végén Új-Zélandon az EWS első és második állomásán. Martin az Marlborough, Új-Zélandon versenyzett Március első hetében, ahol sérülés szenvedett és össze kellett varrni a lábát 4 öltéssel. A fertőzés elkerülése érdekében a mentőorvos antibiotikumot adott Martinnak, amely olyan vegyületeket is tartalmazott, amely a dopping listán tiltott anyagként szerepelt. Az orvos elismerte, hogy hibázott, mivel nem tudta, hogy ezt az összetételű gyógyszert nem alkalmazhatja Martinnál.

Az EWS első és második fordulóján elért eredményét (első helyezés) törölték és 90 napos eltiltásban részesül nem szándékos doppingolás miatt. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) nem kíván tovább nyilatkozni az ügyben. Ez sajnos azt jelenti, hogy Martin szezonja ezzel véget is ért, pedig remek formában van, három EWS győzelmet zsebelt eddig be. Talán a zermati fordulón még indulhat.

Martin nyilatkozata:
"Nem találok szavakat. Az egész életemet a bringázásnak és a versenyzésnek szenteltem 2013 óta. Keményen dolgozok, hogy megvalósítsam az álmaim. Vészhelyzetben voltam, hogy megakadályozzam a seb elfertőződését és nem ellenőriztük a gyógyszereket. Ez volt az egyetlen hibánk. Most itt az ideje szembenézni a szituációval, keményebben edzeni, mint valaha és a nagyon hamar vissza kell térnem ahhoz, hogy a 
frusztrációt örömre és teljesítményre alakíthassam a kerékpáromon."foto: Redbull CP

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó