Cikkek / Lenthár "Lenti" Gábor - CTM Mons Pro 2019 27,5 Bike Check és interjú!


2019. július 5. @ 21:36


Lenthár Gábor alias Lenti az idei évben is nagy élvezettel veti bele magát a downhill versenyzésbe. Az új bringája már készen is áll a bevetésre és az első néhány versenyen remekül vizsgázott. Nézzük csak meg közelebbről!Új év, új bringa, de márkahű maradtál. Mesélj róla, milyen a tavalyihoz képest?

A bringa jobb felfüggesztéssel érkezett a tavalyihoz képest, viszont mivel a Fox villa és a tag is átkerült ebbe, ezt nem tudtam kipróbálni. Ezenkívül nem változtattak semmit, az apróbb alkatrészeken kívül, a Novatec kerékszett azért nekem hiányzik. A színe baromi jó lett szerintem, a geo viszont maradt.

Sikerült már tesztelni is versenyen. Hogy teljesített? Jól sikerült a téli felkészülés?

Jópár versenyen túl vagyok már, de idén valahogy nem találom a tempót még, fura dolog ez, remélem az év második felében a fontos versenyekre megérkezek fejben is. Ez alapján nyilván minden versenyen kicsit jobb teljesítményre számítottam, de nem a bringán múlt. :)
A téli felkészülés már szinte menetrendszerű, Halász Krisztiánnal szerintem jól felkészültünk, az alkar is helyrerázódott egy-két park nap után, úgyhogy azzal a részével teljesen elégedett vagyok.

Mik a célkitűzések az idei szezonra? Melyik verseny lesz a legfontosabb? Hol láthatunk versenyezni?

Idén újra nekifutok az Downhill Országos Bajnokságnak Elite férfi kategóriában a fiatalok között, ez még hiányzik a céljaim közül, emiatt ez is lesz a legfontosabb. Idén kipróbálom magam a szlovák sorozat elit kategóriájában, a teljes szezont végig versenyzem. Örülök, hogy idén is eljutottam Európa Kupára (iXS), Világkupára, idénre az élmény elraktározva, jöhetnek az eredmények. A szlovák kupán kívül még a szezon második felében megnézünk egy lengyel versenyt is, izgalmasan hangzik.

Néhány hete Világkupán indultál Leogangban. Mesélj nekünk, hogy sikerült a versenyhétvége. Láthatunk még idén Vk futamon? Mely versenyekre összpontosítasz idén? Mi a fő célod?

A leogangi downhill Világkupa futam megint csak hozta azt, amire számítottam, hihetetlen élmény volt 10 év után visszatérni újra egy világversenyre. A versenyhétvége szuper volt, csak kicsit konzervatívan álltam a hétvégéhez, semmi vállalás, hisz nem igazán tudunk labdába rúgni a középmezőnnyel. Emiatt az eredmény se lett kiemelkedő, de legalább egyben hazaértem, és a technika is ép maradt.

Köszönjük a beszélgetést és akkor lássuk az új gépet közelebbről is!

Váz:
 CTM Mons Pro 2019 váz 27,5 Alu 6061, 210 mm, L 
Villa: Fox 40 2019
Rugóstag: Fox DHX2
Váltókar: Shimano SAINT SLM820 
Hátsó váltó: Shimano SAINT RDM820 
Láncvezető: Manobike G-175
Kazetta: Shimano CS5700 / 10 sebesség, 11-28
Hajtókar: Shimano SAINT M825 165mm, 36T
Fékek: Shimano SAINT M820 F203/R203
Hátsó felni: WTB ST i29 TCS 2.0 27,5 32lyukas
Első felni: Novatec Demon
Gumik: Maxxis Assegai 27,5x2,50 WT TR
Agyak: Novatec D951SBB20 /DH426SB.SL.S5S
Pedál: Crankbrothers Mallet DH
Lánc: KMC X10
Kormányszár: Race Face ATLAS DM, 35mm
Kormány: Race Face ATLAS 35/800, 35mm emelés 
Kormánycsapágy: FSA Orbit NO.57E-1
Nyereg: WTB Volt
Nyeregcső: Race Face Chester 325x31.6mm 
Súly: 17,1 kg
fotók: Szász Norbert //Standmagazin 2019

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó