Cikkek / Seffer Judit - Kona Process 153 karbon 27,5" Bike Check!


2019. augusztus 28. @ 23:35


Juditnak, alias Judynak idén sikerült újra dobogóra állnia az idei Downhill OB-n! Nemrég meglátogattuk Ausztriában, ahol megmutatta nekünk közelebbről legújabb enduro bringáját és mesélt jövőbeli terveiről!Szia Judit. Lassan vége az idei szezonnak, mesélj nekünk, hogy sikerült az idei éved? Melyik versenyt és utazást emelnéd ki?


Sziasztok. Nekem még csak most kezdődött. Kiemelni nem szeretnék semmit jelenleg, igazából folyamatosan utazok és költözök, rengeteget vezetek és mindig történik valami, amire sokáig fogok emlékezni, de így kicsit összemosódnak a dolgok. Több külföldi versenyen is elindultam, és bár dobogónak még a közelében sem végeztem, elégedett vagyok magammal. A külföldi mezőny mindig nagyon erős, főleg a svájciak, németek és olaszok. Velük most még hiba lenne összehasonlítanom magam, de ahhoz képest ahogy 3 éve bringáztam, iszonyat sokat fejlődtem.

Az idei Downhill Országos Bajnokságon Eplényben dobogón végeztél. Elégedett vagy a helyezéseddel? Sokat készültél a versenyre?

Abszolút. Nagyon boldog voltam, hogy sok idő után ismét dobogóra állhattam. Bringázni bringázok, de kevesebb idő jut rá, mint tavaly. Igazából a munka sok erőmet elviszi, meg az utazás is kimeritő. Az OB-ra például 12 órán keresztül vezettem.

Apropó munka, a híres Serfaus-Fiss Ladis Bike Parkban dolgozol. Mit is csinálsz pontosan és mennyi időd jut edzésre mellette?

Bike park építő vagyok. Lényegében reggel 8-tól délután fél 6-ig a bringapályákat tartjuk karban, vagy átépítünk, vagy amire éppen szükség van. Nem rossz ez, csak hosszú távon megviseli a szervezetet. Fizikai munkáról van, sokat lapátolok, ások. De másrészről meg egész nap gyönyörű helyen lehetek a szabadban.
Nagyon oda kell figyelnem magamra, mert heti 5 nap fizikai munka és az edzések mellett nehezen tudok regenerálódni. Egy ideig bírtam, de utána kezdődtek a gondok, így most a két kezem összesen 5 db műtétre szorul. Emiatt akadnak problémáim a bringakezelésében is. Nehezen tudom tartani a kormányt, stb. Rendszeres fizió mellett tartható ez az állapot.

Az idei évtől Kona enduro bringával mész. Mesélj nekünk az új gépről. Mik az első menettapasztalatok?

Ez a bringa azok közé tartozik, amellyel csak menni kell. Nem kellett napokig matekolni a beállításokon. Én nagyon szeretem, abszolút masszív és agresszív. Nagyon fekszenek neki a technikás meredekebb pályák. Kényelmes vele tekerni is, és nagyon jó felszereltséggel érkezett. Összesen csak a pedált és a markolatot kellett cserélnem rajta. 

Mik a terveid a jövőre nézve? Enduro World Series (EWS) futamon való indulás a terveid között szerepel?

Az ranglista alapján van esélyem jövőre elindulni több EWS versenyen is. De a terveim ennél jóval túlmutatnak. Nem titok, hogy következő szezonban nem fogok dolgozni, így minden időmet a versenyzésnek és az edzésnek tudom majd szentelni. Körbe szeretném utazni Európát, számos Bike parkot meglátogatva. Ezenkívül tervbe van véve Ausztrália és Új-Zéland is.

Köszönjük a rövid beszélgetést és akkor lássuk az új bringát közelebbről!

Váz: Kona Process 153 karbon 27,5"
Tag: RockShox Super Deluxe RCT Trunnion
Villa: RockShox Lyrik RC2 Charger 2 DebonAir 160mm
Hajtókar: SRAM Descendant Karbon DUB
Lánckerék: 34 fogas X-Sync Eagle
Középrész: SRAM DUB PF92
Lánc: SRAM GX-Eagle
Fogaskoszorú: SRAM X01-Eagle 10-50t 12spd
Hátsó váltó: SRAM X01-Eagle
Váltó: SRAM X01-Eagle
Fék: SRAM Code RSCF
Kormány: Kona XC/BC 35
Stucni: Kona XC/BC 35
Nyeregcső: Rock Shox Reverb
Markolat: Renthal
Nyereg: WTB Volt Pro (Pro 250 size S)
Kerékagyak: SRAM S900
Felnik: WTB KOM Trail TCS
Pedál: HT X1 spd
Súly: 14 kg
Extrák: Van egy sárvédőm, ami Caroline Buchanan-é volt, majd Boér Indián Júlia tulajdonába szállt, majd nálam kötött ki. Ezt használom, amikor sár van!:)Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó