Cikkek / Megyaszai Lilla - Specialized Stumpjumper Comp Carbon 27,5 Bike Check!


2019. szeptember 2. @ 20:11


Az idei Downhill Országos Bajnokságon sikerült elkapnunk egy gyors bike checkre és egy kis beszélgetésre a többszörös magyar bajnokot, Megyaszai Lillát. Lilla nem csak itthon, de külföldön is szép sikereket ért már el, íme új bringája közelebbről!Szia Lilla! Hogy vagy? Lassan vége az idei szezonnak. Hogy sikerült az idei éved?


Köszönöm szépen szuperül! Azt hiszem nagyon jól, legalábbis én minden pillanatát élveztem! Nagyon örültem szezon elején, hogy lehetőséget kaptam egy xco utánpótlás csapatnál technikai edzőként, ahol főleg a lányokat segítettem. Jó volt látni, ahogy fejlődtek, engem ez óriási örömmel tölt el. Ezen kívül, ahogy többen is tudjátok a Specialized magyarországi nagykövete is lettem az idei évben, aminek szintén nagyon örülök. Összességében sok szép helyen jártam idén a bringámmal együtt, nekem most már leginkább ez ami fontos a bringázással kapcsolatban, ez tölt fel és okoz örömet. De azért az idei DH OB felrakta a habot a tortára nagyon örültem a címvédésnek, mindig jó a dobogó tetején állni!

Az idei DH OB-n megvédted a tavalyi címed. Mennyire volt nehéz a címvédés? Elégedett vagy a döntős köröddel?

Mindig nehéz a címvédés. Mivel viszonylag kevesen töltök úgy bringán, hogy tényleg sietni kell, valamint a verseny rutin sincs meg, (az elmúlt 4 éven ha összesen 5-6 versenyen ha elindultam) talán még nehezebb. Tudtam, hogy képes vagyok rá és meg lehet idén a címvédés, ha nem izgulom el, amire egyébként hajlamos vagyok. A pénteki edzésen nagyon jól éreztem magam a bringán, tudtam hogy ha ez így összejön vasárnap is jó lehet. És össze is jött szerencsére. Abszolút elégedett vagyok a döntős körömmel, annak ellenére hogy az elejét kicsit álmoskásnak éreztem. Egy kicsit bosszant azért, hogy nem sikerült 2:10 alá bemenni, de nem vagyok elégedetlen!

Mostmár több éve Specialized bringát használsz. Mesélj nekünk az idei gépedről. Több külföldi versenyen kipróbáltad már, mik a menettapasztalatok? 

Igen lassan hatodik éve hogy Specialized bringa van alattam. Az idei évben egy 2019-es s-es méretű Specialized Stumpjumper Comp Carbont használok 27,5-es kerékmérettel. Minden egyes részletét imádom, nagyon kezes, nagyon jól fordul, amivel néha vigyázni is kell, mert sokszor túl fordulok egy hosszabb kanyart. A SWAT boxot kiváltképp szeretem, minden ami kell elfér benne, és nem kell zsebben cipelni vagy táskát vinni. Nagyon gyors bringa, ez talán abból is adódik, hogy annyira nem mozog sokat, néha ezt meg is érzem egy két félre sikerült ugrásnál vagy sziklakertnél, de összességében azt tudom mondani, hogy az eddigi legjobb bringám. Amit még tudni kell a bringámról, hogy az új Shimano XT M8100 sorozattal van szerelve, aminek külön örülök. A fékek szenzációsak, és a váltó is nagyon pontos, személy szerint nekem sokkal jobban tetszik, mint a Sram rendszerei.

Mit szólsz az új Specialized enduro bringájáról, ami most jelent meg? Elképzelhető, hogy váltasz?:)

Hát nagyon tetszik, egy igazi romboló. Nagyon jónak tűnik az új Style- Specific méretezés és geometria ezzel szerintem mindenki megtalálja a neki való vázméretet, ami sokszor óriási dilemmát okoz. Nincsen kizárva hogy jövőre váltok, de egyenlőre még nem tudom, tetszik benne, hogy nagy a villaszög és hogy jóval többet mozog, mint a mostani bringám, de nagyon összenőttünk az idén a Stumpival.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Szinte ugyan az, mint idénre, talán egy ici-picit több versennyel. Szeretnék elindulni egy-két cseh enduro versenyen, nagyon tetszenek az ottani pályák. Továbbra is szeretnék gyerekekkel foglalkozni, engem ez nagyon feltölt, és remélem jövőre is Speci nagykövet lehetek!


Köszönjük a beszélgetést és akkor lássuk a gépet közelebbről!Váz: Specialized Stumpjumper Comp Carbon 27,5
Tag: Fox Float DPS Performance
Villa: Fox Float Rhythm 34
Hajtókar: Shimano Deore XT M8100 175mm
Lánckerék: Shimano Deore XT 32T
Középrész: Shimano Deore XT
Lánc: Shimano Deore XT 12 sebességes
Fogaskoszorú: Shimano Deore XT 12 sebességes
Hátsó váltó: Shimano Deore XT  M8100 1x12
Váltókar: Shimano Deore XT 
Fék: Shimano Deore XT  4 dugattyús változat
Kormány: Specialized Trail
Stucni: Specialized Trail
Nyeregcső: Specialized X-Fusion Manic
Markolat: Specialized Síp Grip, half-waffle
Nyereg: Specialied Body Geometry Phenom Comp
Kerékagyak:SHIMANO DEORE XT
Felnik: DT Swiss M502
Pedál: Crank Brothers Mallet DH
Súly: 14, 3 kg


A két magyar bajnok! Lilla és Cser Máté (Masters magyar bajnok) Eplényben

Hirdetésfelvétel
Impresszum
Facebook logó